Wil jij ook naar Ghana?

Zin in een uitdaging? Reageer dan op deze vacature!

Stage of vrijwilligerswerk in Ghana: Nurses on Tour regelt het!

Wil je werken of stagelopen in een Ghanees ziekenhuis of in één van de gezondheidsklinieken van Bolgatanga dan kan dat bij Nurses on Tour. Voor verpleegkundige, verloskundige, verzorgende en andere gezondheidszorgprofessionals hebben wij mogelijkheden. 

Stichting Nurses on Tour is sinds 2007 actief in het noorden van Ghana. Daar reizen we af naar afgelegen dorpen om gezondheidsvoorlichting te geven over malaria en andere gezondheid gerelateerde onderwerpen en delen we in bepaalde perioden geimpregneerde muskietennetten uit.

Kies nu voor een onvergetelijke stage- of vrijwilligersplaats in het gastvrije Ghana waarbij je enorm veel kunt leren van de lokale cultuur door te wonen in traditionele gastgezinnen. Het is een ervaring voor het leven, een kans die je niet zou mogen missen!

Klik hier voor meer informatie

 
 

STOP MALARIA, SAVE A CHILD

Nurses on Tour zet zich sinds 2007 in tegen de desastreuze gevolgen van malaria in Bolgatanga, het noorden van Ghana. Nog altijd is malaria één van de grootste oorzaken van het overlijden van baby’s, jonge kinderen en zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden. Door middel van de distributie van geïmpregneerde muskietennetten en het geven van een interactieve gezondheidsvoorlichting hoopt Nurses on Tour een rol te kunnen spelen bij de malariapreventie.

Vooralsnog bestaat er geen vaccin tegen malaria en is de beste manier om deze dodelijke parasitaire infectieziekte te voorkomen door het gebruik van een geïmpregneerde klamboe en een schoon leefmilieu. Daarom zet Nurses on Tour zich in en rukt uit naar de meest afgelegen dorpen waar geen gezondheidsvoorzieningen aanwezig zijn om op deze manier de meest kwetsbare groepen te bereiken.

De doelstelling van Nurses on Tour volgens de statuten:
"De verspreiding van muskietennetten in gebieden waar malaria en andere door insecten verbreide ziekten voorkomen en het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn".

Nurses on Tour werkt direct en indirect samen met het regionale Rode Kruis, UNICEF, Meet Africa en de Ghana Health Service (overheidsinstantie).

Lees meer over ons project:

 
PastedGraphic-1.jpg

Basisschool de Wissel in Oosterhout verzameld 1800 euro voor Nurses on Tour

Alle leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 hebben een prachtig bedrag van 1800 euro bij elkaar gelopen. De Basischool in Oosterhout zette zich actief in voor onze malaria projecten in Ghana. Met dit prachtige bedrag kunnen weer nieuwe netten aanschaffen en zwangere vrouwen en kinderen voorzien van een geimpregneerde klamboe en een duidelijke gezondheidsvoorlichting. Het bestuur van Nurses on Tour in Nederland als ook de Ghanese staf zijn de leerlingen en de organisatoren van deze sponsorloop enorm dankbaar voor hun inzet! Jeske Boogaard, oud Nurses on Tour vrijwilliger, en haar moeder Eveline waren de link tussen Nurses on Tour en deze school. Ook hen willen wij enorm bedanken. 

 

Volunteers of Nurses on Tour during their fieldwork