Wil jij ook naar Ghana?

Zin in een uitdaging? Reageer dan op deze vacature!

Stage of vrijwilligerswerk in Ghana: Nurses on Tour regelt het!

Stichting Nurses on Tour is actief in het noorden van Ghana. We reizen af naar afgelegen dorpen om daar gezondheidsvoorlichting te geven over malaria. Daarna delen we muskietennetten uit aan alle zwanger vrouwen en moeders van kinderen onder de vijf jaar.

Wil je werken binnen dit project of helpen mee ontwikkelen van projectactiviteiten dan kan Nurses on Tour jou hierbij helpen. Ook kun je werken of stage lopen in een ziekenhuis of één van de gezondheidsklinieken van Bolgatanga. Een onvergetelijke stage- of vrijwilligersplaats in het gastvrije Ghana waarbij je enorm veel kunt leren van de lokale cultuur door te wonen in traditionele gastgezinnen is een ervaring voor het leven, een kans die je niet zou mogen missen!

Klik hier voor meer informatie

 
 

STOP MALARIA, SAVE A CHILD

Nurses on Tour zet zich sinds 2007 in tegen de desastreuze gevolgen van malaria in Bolgatanga, het noorden van Ghana. Nog altijd is malaria één van de grootste oorzaken van het overlijden van baby’s, jonge kinderen en zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden. Door middel van de distributie van geïmpregneerde muskietennetten en het geven van een interactieve gezondheidsvoorlichting hoopt Nurses on Tour een rol te kunnen spelen bij de malariapreventie.

Vooralsnog bestaat er geen vaccin tegen malaria en is de beste manier om deze dodelijke parasitaire infectieziekte te voorkomen door het gebruik van een geïmpregneerde klamboe en een schoon leefmilieu. Daarom zet Nurses on Tour zich in en rukt uit naar de meest afgelegen dorpen waar geen gezondheidsvoorzieningen aanwezig zijn om op deze manier de meest kwetsbare groepen te bereiken.

De doelstelling van Nurses on Tour volgens de statuten:
"De verspreiding van muskietennetten in gebieden waar malaria en andere door insecten verbreide ziekten voorkomen en het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn".

Nurses on Tour werkt direct en indirect samen met het regionale Rode Kruis, UNICEF, Meet Africa en de Ghana Health Service (overheidsinstantie).

Lees meer over ons project:

 Bedankt allemaalNurses on Tour krijgt 300 euro voor projecten

Groep 7 en 8 van basisschool 'de Wegwijzer' hebben de in februari statiegeld flessen in gezameld voor de malariaprojecten in Ghana. In een korte tijd werden zoveel mogelijk lege statiegeldflessen verzameld. Dit resulteerde in een prachtige donatie van 300 euro waar in Ghana 60 geimpregneerde klamboes voor gekocht kunnen worden. Zo wel Nurses on Tour in Nederland, als Nurses on Tour in Ghana zijn dankbaar met dit mooie gebaar en hun hulp!

 “Néyinì tégehe tégehe” - “Unity in Diversty”

Je hebt op 31 augustus meegelopen met de Nurses on Tour Run 2012! Daarmee heb je een bijdrage geleverd aan een duurzame toekomst van Nurses on Tour in Ghana! We zijn je daar enorm dankbaar voor omdat je een verandering niet alleen maakt, maar samen! Dat is de kracht waarmee Nurses on Tour vooruitgang boekt en koers zet naar een gezonde, betere toekomst van duizenden kinderen, moeders en zwangere vrouwen. Hiermee dragen wij, maar indirect ook u, bij aan het behalen van de internationaal ingestelde millenniumdoelstellingen…...lees verder