Wil jij ook naar Ghana?

Zin in een uitdaging? Reageer dan op deze vacature!

Stage of vrijwilligerswerk in Ghana: Nurses on Tour regelt het!

Wil je werken of stagelopen in een Ghanees ziekenhuis of in één van de gezondheidsklinieken van Bolgatanga dan kan dat bij Nurses on Tour. Voor verpleegkundige, verloskundige, verzorgende en andere gezondheidszorgprofessionals hebben wij mogelijkheden. 

Stichting Nurses on Tour is sinds 2007 actief in het noorden van Ghana. Daar reizen we af naar afgelegen dorpen om gezondheidsvoorlichting te geven over malaria en andere gezondheid gerelateerde onderwerpen en delen we in bepaalde perioden geimpregneerde muskietennetten uit.

Kies nu voor een onvergetelijke stage- of vrijwilligersplaats in het gastvrije Ghana waarbij je enorm veel kunt leren van de lokale cultuur door te wonen in traditionele gastgezinnen. Het is een ervaring voor het leven, een kans die je niet zou mogen missen!

Klik hier voor meer informatie

 

Sponsoren

Ons project wordt door verschillende instellingen gesponsord. Hierbij willen we alle bedrijven en particulieren, die het vertrouwen in onze stichting uiten door middel van een sponsoring, heel hartelijk bedanken. Wij, als stichting Nurses on Tour, zullen in samenwerking met het Regionale Rode Kruis van Bolgatanga en de stichting Ontmoet Afrika er voor zorgen dat het geld op de juiste plek terecht komt!

Hieronder vindt u een overzicht van onze sponsoren.

 

Staf Nurses on Tour Ghana

In Ghana wordt er ook hard gewerkt aan de projecten Nurses on Tour. Hieronder staan de belangrijkste mensen vernoemd die Nurses on Tour Ghana runnen. Deze medewerkers doen dit met hulp van vrijwilligers die naar Ghana vertrekken om vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen.

 

Naam

Functie

Taken binnen Nurses on Tour

Sadiq Fuseni 

Nurses on Tour - Financial Manager (Project coordinator)

Administratieve- en coördinerende taken. 

Adisa Issaka  Nurses on Tour - Office Manager Gastvrouw en coördinerende taken binnen het kantoor gebouw van Nurses on Tour
Ayumah Ayimah Nurses on Tour - Fieldwork Manager Coördinerende taken bij het veldwerk

Ibrahim Salifu

Supervisor Nurses on Tour

Adviseur en counselor

 Chief Bonoba Lemyaarum Salifu Board Chairman NGO Nurses on Tour Boardmember and director
 Joseph Abarike Board Secretary NGO Nurses on Tour Boardmember and director

 Adijetu Moro

Board Treasurer NGO Nurses on Tour

Boardmember and director

Community Nurses (wijkverpleegkundige) 

   Verpleegkundige  

Ondersteuning bij de voorbereidingen en de uitvoering van de projecten van Nurses on Tour in Ghana 

 Kyra Hoenderop Projectcoördinator  Expat Public Health Nurse. 
     
 

Nederland

Natuurlijk zijn er in Nederland ook een hoop mensen actief om Nurses on Tour op wat voor manier dan ook te steunen.

 

Stichtingen en organisaties

Ontmoet Afrika: www.ontmoetafrika.nl

Er wordt in Nederland nauw samengewerkt met de stichting Ontmoet Afrika. Ontmoet Afrika is een Stichting die je de kans geeft om Afrika te ontmoeten. Ze beschikken over een groot databestand met veel verschillende vrijwilligersplekken of stageplaatsen. Daarnaast verzorgen ze het verblijf in het noorden van Ghana d.m.v. het aanbieden van een gastgezin. Dit is een unieke kans om de cultuur te ondekken, de gastvrijheid van de Ghanese bevolking te ervaren en natuurlijk om tijdelijk in het echte Afrika te verblijven.  

Youbedo: www.youbedo.com

YouBeDo is een organisatie die boeken via internet verkoopt. Tien procent van het bedrag kunt u doneren aan een goed doel, wat u kunt selecteren uit een lijst. Nurses on Tour is ook hiervoor aangemeld. Via YouBeDo kunt u dus boeken kopen, waarvan u 10% van de opbrengst aan Nurses on Tour kunt doneren.

Ghana verkeersbureau: www.ghana-verkeersbureau.nl

Een reis naar Ghana op de planning? Via het Ghana Verkeersbureau kunt u iinformatie inwinnen over Ghana of de nieuwe reisgids kopen. Aan deze reisgids heeft Nurses on Tour ook haat steentje bijgedragen door middel van foto's en informatie!

Holland Ghana Platform: http://www.holland-ghanaplatform.nl/

Het Holland Ghana Platform zorgt ervoor dat allerlei kleine stichtingen en organisaties in Ghana op de hoogte zijn van elkanders werkzaamheden. Het is een link tussen allerlei organisaties, waarbij regelmatig goede contacten ontstaan om elkaar hier een daar een hand te helpen, want iedereen heeft zo zijn specialiteiten!

En natuurlijk is Nurses on Tour ook te vinden op FacebookLinkedIn en MyWorld!

Vrijwilligers

Vele vrijwilligers zijn in Nederland actief geweest of zijn nog steeds actief om ons hier in Nederland te ondersteunen.

Vanuit Nederland zijn er een hoop vrijwilligers via de stichting Ontmoet Afrika richting Ghana vertrokken om daar voor Nurses on Tour te werken. Via deze weg willen we alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun werk in Ghana. Zonder al jullie hulp hadden we nooit zoveel netten kunnen uitdelen en daamee zoveel mensenlevens kunnen redden!