Wil jij ook naar Ghana?

Zin in een uitdaging? Reageer dan op deze vacature!

Stage of vrijwilligerswerk in Ghana: Nurses on Tour regelt het!

Wil je werken of stagelopen in een Ghanees ziekenhuis of in één van de gezondheidsklinieken van Bolgatanga dan kan dat bij Nurses on Tour. Voor verpleegkundige, verloskundige, verzorgende en andere gezondheidszorgprofessionals hebben wij mogelijkheden. 

Stichting Nurses on Tour is sinds 2007 actief in het noorden van Ghana. Daar reizen we af naar afgelegen dorpen om gezondheidsvoorlichting te geven over malaria en andere gezondheid gerelateerde onderwerpen en delen we in bepaalde perioden geimpregneerde muskietennetten uit.

Kies nu voor een onvergetelijke stage- of vrijwilligersplaats in het gastvrije Ghana waarbij je enorm veel kunt leren van de lokale cultuur door te wonen in traditionele gastgezinnen. Het is een ervaring voor het leven, een kans die je niet zou mogen missen!

Klik hier voor meer informatie

 
Eerste steen van het centrum! Coordinatie- en duurzaamheidcentrum

Nurses on Tour is sinds September 2007 actief in de Upper East Region van Ghana om daar samen met de locale partners malariasterfte terug te dringen. Uit diverse rapporten van het Ghanese Ministerie van Gezondheidszorg, de wereld gezondheidsorganisatie (WHO) en een Millennium Development Goals (MDG) rapport blijkt dat sterfte door malaria in deze regio afneemt. Het bestuur van Nurses on Tour in Ghana en in Nederland zijn blij met deze gegevens maar realiseren zich ook dat preventie tegen malaria een hoge prioriteit moet blijven en continuïteit vereist. Zeker zolang de malariamug niet uitgeroeid kan worden of er een vaccin tegen malaria bestaat. Daarom kijkt Nurses on Tour uit naar een duurzaamheidbeleid en een zelfstandig, financieel onafhankelijk Nurses on Tour in Ghana!

Stichting Bazaar, Grijpskerke, heeft Nurses on Tour een donatie geschonken van 17.000 euro ten behoeve van de realisatie van het Nurses on Tour Coordinatie en Duurzaamheidcentrum (Coordination and Sustainability Centre). Wij zijn enorm dankbaar voor deze donatie.
Begin April (1 april – 15 april) zijn Joyce en Leroy de Priester samen met Mireille van Dullemen naar Ghana geweest voor een kort werkbezoek waar de aftrap van het bouwproject centraal stond. Werkafspraken zijn gemaakt, brainstorm- en evaluatie sessies hebben plaatsgevonden, staff- en bestuur hebben vergaderd en de eerste termijntransactie (5.000 euro) heeft plaatsgevonden. Het locale aannemersbedrijf Lemyaarum Limited, het bedrijf van Chief Bonoba Lemyaarum (de voorzitter van de NGO Nurses on Tour in Ghana), heeft de opdracht op zich genomen om het centrum te gaan bouwen. Momenteel wordt de fundering gegraven, worden de bakstenen met de hand gevormd en zal de bouw binnenkort echt gaan beginnen.

Het centrum zal gebouwd worden in Yarkabisi, 1,5 kilometer buiten het steeds drukker wordende Bolgatanga. Het kopen van het land was een grote uitdaging op zich met veel onderhandelingen, veel bureaucratische documentatie procedures en veel financiële instabiliteit (door inflatie van prijzen). We zijn er echter in geslaagd om het land eigen te maken en er steen met N.O.T. is het gevolg. We hebben een plot van 30 bij 60 meter die gunstig ligt ten opzichte van beschikbaarheid van water en elektriciteit, de bereikbaarheid is goed, ligt aan een weg en bevindt zich midden in de community Yarkabisi. We zijn enorm content met deze locatie.

Er komt heel wat meer bij kijken dan alleen maar bouwen. We hebben te maken met bureaucratie en corruptie. We struinen voor de benodigde documentatie van het ene kantoor naar het andere kantoor. Iedereen wil zijn graantje meepikken en we worden daarom aan alle kanten gevraagd te betalen voor diensten, services, handtekeningen en stempels. Denk aan de bouwvergunningen, documenten voor grondeigenaren, aanleg van waterleidingen en elektriciteitsaansluitingen enz. enz. Daarbij vormt onze onwetendheid wat betreft bouwen, de cultuurverschillen en gelimiteerde budget een grote uitdaging. Het ziet er naar uit dat we niet genoeg gaan hebben aan de 17.000 euro van Grijpskerke en zijn daarom momenteel bezig met het organiseren van nieuwe fondswervende activiteiten om ons door deze processen te helpen. It ain’t easy! But it’’s definitely worth it!

Nu is het Nederlandse bestuur van Nurses on Tour weer terug in Nederland en moeten de werkzaamheden in Ghana door onze partners verder worden uitgevoerd. Dat is voor ons heel erg lastig, omdat we nu niet de controle meer hebben. Toch hebben wij veel vertrouwen in ons bestuur in Ghana, onze staff en onze vrijwilligers. Doormiddel van mail en telefonisch contact hopen wij zo nu en dan een verslag te kunnen uitbrengen met foto’s van de vorderingen van de bouw. Hou daarom deze website nauwlettend in de gaten.

In oktober is Nurses on Tour van plan om opnieuw terug naar Ghana te reizen. Dit keer met een team van verschillende vakbekwame professionals uit Nederland. We hebben met de aannemer afgesproken dat wij zelf de afwerking van het centrum zullen doen. Denk aan schilderwerk, tegels leggen, elektriciteit aansluiting en inrichting. In een drie weken zal hard gewerkt worden om het project zo goed mogelijk af te sluiten. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Als bestuur en projecteigenaren van Nurses on Tour zien wij dit project als een investering in de gezondheid van duizenden allerarmste vrouwen en kinderen van noord Ghana. Duurzaamheid staat centraal. Samen, als een eenheid maar vanuit diverse culturen, religies en  achtergronden vechten wij voor een bestaan waarbij malaria geen bedreiging meer vormt voor de ontwikkeling van een gezond, veilig en vredevol bestaan.

Leroy de Priester
(Voorzitter Nurses on Tour, Nederland)

Geplaatst: 04-05-2012 05:06:45  |  Reacties: (3)  |  Terug

Reacties

Im a nurse myself. The thing you are going to have | 14-11-2015 12:22

Im a nurse myself. The thing you are going to have to work agniast is senoirity. Being the new kid on the block your chances at dayshift to start off with are pretty slim. It depends on what kind of work you do. Most RN jobs are supervisory for the most part and usually dayshift Director of Nursing and such. It also depends on the company you work for. Some do rotating shifts while others do not. Your best bet would be to ask that question in an interview. That way you know up front what shifts are available.Good Luck!

Useful specifics and amanzig structure you acquire | 14-11-2015 06:27

Useful specifics and amanzig structure you acquired right here! I'd personally wish to thanks for sharing your concepts and putting time in to the content articles you publish! Good give good results!

deMy brother ssteguged I might like this web site. | 14-11-2015 06:20

deMy brother ssteguged I might like this web site. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

Reactieformulier

Reload