Wil jij ook naar Ghana?

Zin in een uitdaging? Reageer dan op deze vacature!

Stage of vrijwilligerswerk in Ghana: Nurses on Tour regelt het!

Wil je werken of stagelopen in een Ghanees ziekenhuis of in één van de gezondheidsklinieken van Bolgatanga dan kan dat bij Nurses on Tour. Voor verpleegkundige, verloskundige, verzorgende en andere gezondheidszorgprofessionals hebben wij mogelijkheden. 

Stichting Nurses on Tour is sinds 2007 actief in het noorden van Ghana. Daar reizen we af naar afgelegen dorpen om gezondheidsvoorlichting te geven over malaria en andere gezondheid gerelateerde onderwerpen en delen we in bepaalde perioden geimpregneerde muskietennetten uit.

Kies nu voor een onvergetelijke stage- of vrijwilligersplaats in het gastvrije Ghana waarbij je enorm veel kunt leren van de lokale cultuur door te wonen in traditionele gastgezinnen. Het is een ervaring voor het leven, een kans die je niet zou mogen missen!

Klik hier voor meer informatie

 
DAG 4: Soignies - Antwerpen

Vandaag vanuit het stadje Zinnik, Soignies in België richting Antwerpen vertrokken. De een na laatste dag voor de boeg. Onze spieren zijn in de tussentijd behoorlijk gegroeid, dus de heuvel op fietsen gaat steeds makkelijker of worden de heuvels nu gewoon steeds kleiner, tsja laten we het maar op het eerste houden!

We vertrokken rond een uur of 8.15. We gingen redelijk vlot van start al had Joyce erg last van haar knieën en ook Leroy zijn spieren waren nog niet helemaal opgewarmd. Maar opgeven doen we nooit dus we fietsen gewoon stug door.

Na een aantal keren gestopt te hebben kwamen we uiteindelijk aan in Brussel, hier konden we heerlijk op een terrasje zitten in het zonnetje met een muntthee. Dus na deze heerlijke stop hadden we energie genoeg om de laatste 45 kilometers te fietsen. Voordat we het wisten reden we Antwerpen binnen.

Dus nu zitten we lekker bij Mireille thuis. Het was een heerlijk dagje, het fiesten ging heel goed en het einde is natuurlijk in zicht! Het was een pittige tocht, maar we hebben tot nu toe heerlijk genoten! Maar natuurlijk doen we dit allemaal niet voor niks, dus sponsor ons nu! Je kunt je gift storten op 50.38.77.611

Alvast super bedankt!

 
DAG 3: Guise - Zinnik/ Soignies (België)

Onze derde dag zit er al weer op! We hebben er 80 kilometer opzitten. Het was een geslaagde dag, zeker in vergelijking tot gister. We hadden weer super mooi weer en 80 kilometer is goed te doen in een dag. Het eerse gedeelte van de route was wel pittig, de ene heuvel na de andere. Dan waren we eindelijk de heuvel op geklommen, met in het achterhoofd yes, nu lekker naar beneden racen zag je de volgende heuvel al weer aankomen. Zo ging dat toch zeker een kilometer of 40. Het laatste stuk was gelukkig een stuk rustiger. We hebben nog wel een stukje binnendoor weg genomen maar dat was werderom geen succes, veel te veel klimmen dus nu mogen we van onszelf geen binnendoorwegen meer nemen, gewoon maar over de autowegen dus waar de auto's continu rond je oren razen.

We slapen vannacht in een hotelletje net iets buiten het stadje hier, heerlijk rustig! We hebben al gedouched en gegeten, dus na deze update duiken we lekker ons bed in om er zo morgen fit en fruitig er weer tegenaan te kunnen. Want onze spieren en knieën hebben het te voorduren deze week!

Morgen fietsen we naar Antwerpen waar we zullen overnachten bij Mireille! Morgen zal ook Lisette bij ons aansluiten zodat we de laatste dag met het hele bestuur van Nurses on Tour terug naar Vlissingen kunnen fietsen!

 
Joyce op de Ligfiets DAG 2: Compiegne - Guise

Update van vandaag: Zware tocht, lange dag, vermoeiende dag, helaas doel niet gehaald. Maar wel een heerlijk hotelletje, lekker pasta gegeten en een warme douche, ooh ja en een Leffe Biertje...., wat wil een mens nog meer!

We hebben de afstand van vandaag onderschat! We zijn verdwaald geweest en de knieën hebben het echt zwaar met het klimmen! Hoe dan ook we hebben een overnachtingsplaats, gegeten en warm gedouched. Nu nog een kleine update op de site zetten en morgen verder. 75 kilometer fietsen, zal weer zweten worden! Maar wat hebben we geluk met het weer, de mooie gebieden en natuurlijk met elkaar! Vanuit Guise, weltrusten!

 Kijk voor videoboodschappen op onze Facebookpagina!

Vergeet niet, we doen deze tocht voor Nurses on Tour. Het is een bikkelharde tocht, Het fietsen is echt zwaar, onze bovenbenen, knieën en conditie hebben het zwaar! We doen dit om geld in te zamelen voor onze bouwprojecten in Ghana. Wil jij helpen en ons sponsoren?

DONEER NU VOOR ONZE PROJECTEN IN GHANA!

50.38.77.611 tnv Nurses On Tour te Middelburg!

 
Wat waren we blij dat we de eerste bestemming gehaald hadden! DAG 1: Parijs - Compiegne

We werden door Lisette in Parijs gedropt en met onze twee ligfietsen vertrokken we richting Vlissingen. Natuurlijk, druk in Parijs, nog onwennig met de tom-tom. De fiets GPS die we via Piet van Koeveringen (vader van een vriendin van Lies) werkte niet echt optimaal, dus ging de Tom Tom vanuit de auto mee. Maar helaas na zo'n drie uur fietsen, de batterij leeg. Gelukkig vond Joyce een GPS functie op haar telefoon en die bleek geweldig te werken. We komen uiteindelijk (nog voor het donker) moe, maar voldaan in Compiegne waar we kunnen overnachten bij een Frans echtpaar. Dit hebben we geregeld via CouchSurfing, een super concept!
Een vriendelijk paar, en goed gegeten en vroeg naar bed!

Check onze Facebook pagina voor video boodschappen!

 

Ligfietstocht: Nurses on Tour

  • Tussen Brussel en Antwerpenjpg
  • leuk hoorjpg
  • Lekker op het terras in Brusseljpg
  • Kusje in Brusseljpg
  • Joyce is echt de beste GPS fietser ter wereldjpg
  • Ijsje verdiendjpg
Geplaatst: 20-03-2012 21:28:14  |  Reacties: (11)  |  Terug

Reacties

That's an inventive answer to an innsreetitg quest | 24-11-2015 07:28

That's an inventive answer to an innsreetitg question http://vvxyoo.com [url=http://sthlfgwvn.com]sthlfgwvn[/url] [link=http://awvxykye.com]awvxykye[/link]

Kudos to you! I hadn't thhugot of that! http://bho | 24-11-2015 07:27

Kudos to you! I hadn't thhugot of that! http://bhoyvxx.com [url=http://klygoeibtif.com]klygoeibtif[/url] [link=http://mwwsihhsxaz.com]mwwsihhsxaz[/link]

Good to see real expertise on display. Your conuoi | 20-11-2015 12:54

Good to see real expertise on display. Your conuoibttirn is most welcome. http://aeupcos.com [url=http://mqpalgtdp.com]mqpalgtdp[/url] [link=http://usbowjl.com]usbowjl[/link]

Findnig this post. It's just a big piece of luck f | 14-11-2015 12:21

Findnig this post. It's just a big piece of luck for me.

Ppl like you get all the brsnai. I just get to say | 14-11-2015 07:37

Ppl like you get all the brsnai. I just get to say thanks for he answer.

Smart thiinkng - a clever way of looking at it. | 14-11-2015 06:42

Smart thiinkng - a clever way of looking at it.

De verkeerscie zegt:Heerlijk om te lezen dat oudre | 14-11-2015 06:40

De verkeerscie zegt:Heerlijk om te lezen dat oudres zo meewerken om deze actie te doen slagen. Alexandra, super veel dank. Daarnaast ook een groot applaus voor alle andere oudres en kinderen die mee hebben gefietst, gestept, auto uit het zicht, etc.PS Super goede posters!

Ogawa | 30-05-2012 14:38

De hele middag hebebn we gekeken naar nieuw info over jullie. Gelukkig is het er nu.Wat een bikkels zijn jullie!! Wat een prestatie!Op je tandvlees naar de finish maar het gaat jullie lukken.Wat een fantastische, pijnlijke, jezelf tegen komende ervaring moet dit voor jullie zijn.Wij zijn bere trots op op zulke mannen!Wees verder voorzichtig en rust straks heeeeeelemaal uit. Genietend van deze prestatie.Heel veel liefs Herma en Papa.

Esperanza | 22-03-2012 13:50

Petje af, veel succes en wat een geluk met het mooi weer:-):-)

Ma(ria) | 21-03-2012 10:00

Geweldig wat jullie allemaal doen. En wat een zware trip:-S. Die heuvels, daar hadden jullie niet zo'n rekening mee gehouden[no]. Heel knap wat jullie presteren en dat zonder training. Zet hem op hé, jullie kunnen het. Ik fiets in gedachten met jullie mee. Ahhh, oehhh, valt niet mee hoor:-S. xxxx-jes Ma(ria)

leo de priester | 21-03-2012 08:12

goeie aktie , ik wens jullie veel plezier hoop dat er een heleboel donateurs, en sponsors mee willen werken  zodat jullie in staat zijn dit je werk in Ghana door te zetten .

Reactieformulier

Reload