Wil jij ook naar Ghana?

Zin in een uitdaging? Reageer dan op deze vacature!

Stage of vrijwilligerswerk in Ghana: Nurses on Tour regelt het!

Wil je werken of stagelopen in een Ghanees ziekenhuis of in één van de gezondheidsklinieken van Bolgatanga dan kan dat bij Nurses on Tour. Voor verpleegkundige, verloskundige, verzorgende en andere gezondheidszorgprofessionals hebben wij mogelijkheden. 

Stichting Nurses on Tour is sinds 2007 actief in het noorden van Ghana. Daar reizen we af naar afgelegen dorpen om gezondheidsvoorlichting te geven over malaria en andere gezondheid gerelateerde onderwerpen en delen we in bepaalde perioden geimpregneerde muskietennetten uit.

Kies nu voor een onvergetelijke stage- of vrijwilligersplaats in het gastvrije Ghana waarbij je enorm veel kunt leren van de lokale cultuur door te wonen in traditionele gastgezinnen. Het is een ervaring voor het leven, een kans die je niet zou mogen missen!

Klik hier voor meer informatie

 
Nurses on Tour - Projects 2011

Omdat het alweer enige tijd geleden is dat we een verslag geschreven hebben over onze werkzaamheden in Ghana is het tijd voor een update betreft Nurses on Tour. Toen we 3 september afgelopen jaar uit Nederland vertrokken, en begonnen met de reis, Expeditie X, hadden we natuurlijk verschillende doelstellingen voor ons op papier gezet. De missie van onze reis, en ons verblijf in Ghana, richtte zich voornamelijk op het creeëren van duurzaamheid, capaciteitsopbouw en daarmee als streven zelfredzaamheid van het project in Ghana. Een zeer uitdagende missie. Net als onze expeditie (die ook niet altijd even gemakkelijk verliep). Inmiddels is het 2011 en zijn we een goede drie maanden in Ghana en zo’n 5 maanden weg van huis. Ik wil dit verslag wederom niet te lang maken en zal daarom proberen puntsgewijs onze vorderingen op te sommen:

1.       De outreach programs: “Stop Malaria, Save a Child”

Ondanks dat het momenteel ontzettend moeilijk is om aan netten te komen hebben we via een Zwitsers bedrijf 500 geimpregneerde netten kunnen kopen. We wilden niet meer kopen omdat de prijzen van deze netten simpelweg veel te hoog lagen. We hebben nu vier distributie programma’s gedaan. Nungu, Kparipiri, Zabsunde en Mooyongo. Er zijn nu 400 netten gedistribueerd, wat betekend dat we nog zo’n 100 netten hebben. Afhankelijk van de grootte van het dorp betekend dit dat we nog maar 1 of misschien 2 dorpen kunnen voorzien van netten. De jacht naar netten gaan intussen gewoon door. Momenteel zijn we aan het onderhandelen met twee farmaceutische bedrijven in het noorden van Ghana en proberen we zo snel mogelijk 3000 netten in te slaan. We hebben inmiddels de subsidie van het NCDO (7000 euro) ontvangen en willen, zodra de drie nieuwe vrijwilligers, Kyra, Silvia en Joanne in Ghana zijn, de distributie programma’s grootschalig doorzetten. Het liefst iedere week minstens 1 dorp!

2.       De evaluatie projecten

De effectiviteit en de kwaliteit van onze gezondheidsvoorlichting en de distributie van de geimpregneerde neten staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom gaan we zeker 1x per week op ‘tour’ om onaangekondigd een dorp te verrassen met een ‘follow-up’ programma.  Ons team verspreid zich dan over het gehele dorp en aselect worden er dan huizen bezocht en vrouwen geinterviewd en zonodig extra geschoold over malaria preventie. Er zijn inmiddels 12 dorpen bezocht. De resultaten zijn positief, zoals ook Joyce onderzoek eerder in 2009 bevestigde. Ondanks het droge seizoen worden netten gebruikt en weten de vrouwen ons goede antwoorden te geven wat betreft de parasitaire infectie ziekte malaria en de preventie hiervan.

3.       Office werk

Participatie van onze Ghanese collega’s vinden wij enorm belangrijk. Inmiddels is Nurses on Tour officieel geregistreerd als NGO, met een zelfstandig bestuur. Daarnaast zijn er drie projectcoordinatoren die de wil hadden om zich te binden aan de organisatie Nurses on Tour in Ghana. Ayumah Ayimah, Sadiq Fuseni en Adisa Issaka zijn sinds november bij ons in training. Ze doorlopen een trainingstraject met het doel om in juni zelfstandig onze projecten te coordineren. Capaciteitsopbouw betekend investeren. Daarom krijgen deze drie personen volgende maand een eigen laptop, volgen ze alle drie ICT training en coachen wij ze bij het coordineren van onze projecten. Het zij distributie-, als ook evauatie projecten. Het is geweldig om hun enthousiasme waar te nemen. Hun inzet betekend ontzettend veel voor ons. Inmiddels weten ze hoe ze goede rapporten moeten schrijven, registraties moeten verwerken en hoe de structuur van ons veldwerk er uit ziet. Onze werkdagen zien er als volgt uit: maandag, woensdag en vrijdag werken we op kantoor. Maandag beginnend met een meeting en verder met het verwerken van alle administratie. Onze evaluatieprojecten zijn gepland op dinsdag. Donderdag of zaterdag hebben we een outreach project.

Er komt ontzettend veel bij kijken om de projecten draaiende te houden. We werken daarom ook stap voor stap en proberen gezamelijk zo veel mogelijk te doen. Helaas zijn soms de dagen te kort om te doen, wat we willen doen! Daarnaast, wordt het momenteel steeds warmer (het heeft de 42 graden al bereikt). Dat betekend veel drinken, en simpelweg je tempo aanpassen. (Pelan-Pelan)

4.       Netwerken

Het is voor Nurses on Tour enorm belangrijk dat we samenwerken met andere instanties. Andere gezondheidsorganen zoals de Ghana Health Service (het ministerie van gezondheidzorg), de Disease controle (zie dit als de GGD in Nederland, maar uiteraard dan Ghanees) en andere NGO’s die zich richten op ontwikkeling van gezondheidszorg. Dat betekend: NETWERKEN! De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het verspreiden van een duidelijke brief waarin Nurses on Tour nog eens wordt geintroduceerd en waarin we pleiten voor samenwerking met derden. Omdat we ons hier moeten richten op overheidsinstanties gaat dit enorm traag en moeilijk. Ondanks de goede contacten die we hebben, moeten we enorm veel geduld hebben. Het bezoeken van dit soort instanties kost ons altijd zeker een dag. Wachten, wachten en nog eens wachten. Maar we gaan hier stug mee door. Wetend dat het enorm belangrijk is om de overheid achter ons project te hebben staan!

Dan nog wat kleine details die ons bezig houden:

 1. Het zoeken van muskietennetten.
 2. Onderhoud aan de auto’s, er is altijd wel wat! (banden, ruitenwissers, lampjes, elektrische ramen, onderdelen die er spontaan afvallen of kapot gaan, ect.)
 3. Tevens onderhoud maar ook zeker wekelijks: Auto’s wassen. Wat een stof!
 4. Tevens iedere morgen; ons kantoor uitstoffen, vegen en vaak ook moppen.
 5. De papieren regelen voor het invoeren van de auto’s. Wat gaat dat traag zeg! (Reden waarom? Geen idee; overheid?)
 6. Rapporten printen, archiveren en na kijken.
 7. Sadiq. Ayumah en Adisa helpen met hun werk. Voornamelijk ondersteuning met de omgang met Word, Excel en Windows
 8. Onze virusscanners van onze computers up to date houden (met een internetdongel van Vodafone). De virussen zijn echt te veel hier.
 9. Formaliteiten doorspitten omtrent het openen van een bankaccount. Wat tevens bijna rond is.
 10. Het aanvragen van een eigen postbox. Jawel na enkele weken is dat ook gelukt:
  NURSES ON TOUR,  P.O. BOX 782, BOLGATANGA, GHANA
 11. Het reorganiseren van ons kantoor. Extra opbergruimte, beter archiveringsysteem, opzetten van degelijke financiele administratie en het werkende krijgen van onze gedoneerde printers.
 12. En er is zo veel meer en meer!

Al onze werkzaamheden, het zij op kantoor of in het veld, maken samen ons drukke bestaan in Ghana. Druk, met een Afrikaans tintje. Nee, er is geen stress. Ja, we zien altijd wat de dag ons brengt. We proberen wel te plannen, maar weten dat onze plannen altijd anders verlopen dat we vooraf gepland hadden. We proberen wat dat betreft altijd flexibel te zijn en open te staan voor alles wat op ons pad komt. En hoewel de dagen te kort zijn voor onze plannen, we plukken de dag! We genieten enorm en zijn ontzettend blij met onze resultaten en het team dat achter ons staat. Wanneer we dan op donderdag of zaterdag een outreach project doen dan geeft het ons een enorme energie boost. Honderden vrouwen en kinderen worden wekelijks bereikt met onze projecten. De strijd tegen malaria gaat dag in, dag uit, door. Het zij op kantoor, het zij in het veld.

Het laaste dorp dat we bezochten genaamd Mooyongo, een kleine gemeente van voornamelijk landbouwers, vissers en jagers, heeft echt helemaal niets. Geen school, geen kliniek, geen waterput, geen elektriciteit en niets geen infrastructuur. De inwoners van Mooyongo drinken water uit de White-Volta rivier, eten wat ze verbouwen en jagen, gaan niet naar school en reizen, in geval van ziekte, zeker een uur naar een ‘nabij’ gelegen gezondheidskliniek . De lach op het gezicht van een kind, de vreugde van de vrouwen en de stevige, bedankende handdruk van de mannen maakt ons doen, wat we doen! Het feit dat je doormiddel van een gezondheidsvoorlichting en een geimpregneerde net het leven van deze mensen iets beter kan maken, is voor ons een teken dat we dit project door moeten zetten. “Stop Malaria, Save a Child”. We gaan gewoon maar door!

Laat gerust een berichtje achter in ons gastenboek en bekijk ook onze nieuwe projectfoto's

Geplaatst: 31-01-2011 11:24:56  |  Reacties: (10)  |  Terug

Reacties

#file_links[C:\111111\proekt\url.txt,1,s] | 10-02-2018 11:20

Хэлло!!

Часто жадничать начинают доноры и попадают под фильтры вместе с теми, кто у них покупал.
Как научиться делать сайты: Получай лучшее на почту.
К урсы по созданию сайтов Здесь представлена лучшая подборка бесплатных курсов по созданию сайтов с нуля. ЧИТАТЬ >>> [url=https://bazyforumov.blogspot.com/2018/02/seo.html]new[/url]

#file_links_A["C:\Temp\Project_14012018_URLs.txt", | 15-01-2018 10:02

Soup sardines in tomato sauce [url=http://esto-sadok.com/2018/01/14/soup-sardines-in-tomato-sauce/]More info...[/url]

http://bit.ly/2D1qYDK | 12-01-2018 15:03

рабочая версия
Функционал программы: Fast Mail Checker http://bit.ly/2D1qYDK !!!! МЕГА КРУТОЙ ПАБЛИК мне не жалко!!!! Владейте горячий слив!!! Кряк внутри и взломанная!!!!
- Поддержка почтовых сервисов Mail, Yandex, Rambler, QIP.
- Поддержка почтовых сервисов, работающих через IMAP.
- Перебрут ошибок.
- Поиск текста в письме или по отправителю.
- Фильтр по количеству писем.
- Поиск писем в папках "Корзина" и "Спам".
- Возможность добавить свои запросы,не из списка.
- Загрузка прокси по ссылке.
- Автоообновление прокси каждые 5 минут(можно изменить).
- Авточекинг прокси на выбранный сервис.
- Автосохранение остатка каждые 5 минут(можно изменить).
- Сохранение настроек(потоки,запросы и т.д).
- Дизайн не режет глаза.
- Работа до 700 потоков (работа без пропуска до 500 потоков).
Функционал программы:
- Поддержка почтовых сервисов Mail, Yandex, Rambler, QIP.
- Поддержка почтовых сервисов, работающих через IMAP.
- Перебрут ошибок.
- Поиск текста в письме или по отправителю.
- Фильтр по количеству писем.
- Поиск писем в папках "Корзина" и "Спам".
- Возможность добавить свои запросы,не из списка.
- Загрузка прокси по ссылке.
- Автоообновление прокси каждые 5 минут(можно изменить).
- Авточекинг прокси на выбранный сервис.
- Автосохранение остатка каждые 5 минут(можно изменить).
- Сохранение настроек(потоки,запросы и т.д).
- Дизайн не режет глаза.
- Работа до 700 потоков (работа без пропуска до 500 потоков).
Функционал программы:
- Поддержка почтовых сервисов Mail, Yandex, Rambler, QIP.
- Поддержка почтовых сервисов, работающих через IMAP.
- Перебрут ошибок.
- Поиск текста в письме или по отправителю.
- Фильтр по количеству писем.
- Поиск писем в папках "Корзина" и "Спам".
- Возможность добавить свои запросы,не из списка.
- Загрузка прокси по ссылке.
- Автоообновление прокси каждые 5 минут(можно изменить).
- Авточекинг прокси на выбранный сервис.
- Автосохранение остатка каждые 5 минут(можно изменить).
- Сохранение настроек(потоки,запросы и т.д).
- Дизайн не режет глаза.
- Работа до 700 потоков (работа без пропуска до 500 потоков).
ДОПИЛ СЛИВА!!! ПАБЛИК !!!!
Информация об обновлении 08.01.2017:
- Добавлен английский язык
- Добавлены дополнительные утилиты
- Добавлен конфиг с настройками IMAP (около 57к доменов)
- Добавлена настройка почты Rambler,Yandex(до этого работало но не чекало на письма)
Информация об обновлении 08.01.2017:
- Добавлен английский язык
- Добавлены дополнительные утилиты
- Добавлен конфиг с настройками IMAP (около 57к доменов)
- Добавлена настройка почты Rambler,Yandex(до этого работало но не чекало на письма)
Информация об обновлении 08.01.2017:
- Добавлен английский язык
- Добавлены дополнительные утилиты
- Добавлен конфиг с настройками IMAP (около 57к доменов)
- Добавлена настройка почты Rambler,Yandex(до этого работало но не чекало на письма)
http://bit.ly/2D1qYDK Fast Mail Checker

http://www.inne.co/ | 13-12-2017 11:30

Watching a talkie ambition [url=http://www.ajji.co/]van cleef and arpels replicas[/url] agree to you acknowledge the whole start with and pursuing it. Jewish bracelets besotted too possess the scheduled Judaic symbols. In this bracelet we investigate alternating symbols of the Hai and the Famous of David with alternating opal stones. The opal stone in [url=http://www.hermesjewelry.co/]knock off hermes bracelet[/url] especial is an Israeli local scarp to the holyland. The Hai is a two the humanities hebrew guide translating to [url=http://www.irir.co/]van cleef replicas[/url] "Pungency". It carries the numerical equivalence of eighteen. Because then, it's a chassis of extended lifestyle. I wore this bouquet when I went to a joining shower. My aunt advised me that she cherished how it smelled. She was surprised when I advised her that I was putting on a bouquet [url=http://www.gody.co/]cartier love replica[/url] nearby cartier. She remembers Cartier essence as smelling incredibly woodsy and ample and not redolent and fruity like the Delices de Cartier smelled. The sick to one's stomach conditions here is diverse times changing, in points, [url=http://www.bvlgarijewelry.co/]bvlgari replica[/url] rainfall is constantly much more than the north. If the sensitive in the northeast as a [url=http://www.cngc.co/]bvlgari jewelry replicas[/url] touchy living quintessence, since anon a punctually is here as a torch female. Any maudlin as absolutely like bracelet cartier [url=http://www.enjoi.co/]cartier bracelets replica[/url] kinship bracelet, when you observed Infirm with Cartier [url=http://www.inne.co/]bvlgari replica jewelry[/url] In point of fact like Necklace, an passion of bag off on rises in your coronary heart.

{http://fitjoin.ru|http://eroplus.info} | 23-04-2017 15:10

Фото приколы ежедневно на портале [url=http://fitjoin.ru/category/kids/]Смешные новости[/url]
Ценителям эротика, эротические обои для мобильника, лучшая эротика фото на сайте [url=http://eroplus.info/category/%d0%b4%d0%b5%d0%b2%d1%83%d1%88%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d0%bd%d1%8f/]Красивая эротика[/url]

[img]http://fitjoin.ru/wp-content/uploads/2017/03/%D0%96%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B5-%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-009.jpg[/img]

Wow that was unusual. I just wrote an etxremely lo | 24-11-2015 07:31

Wow that was unusual. I just wrote an etxremely long comment but after I clicked submit my comment didn't appear. Grrrr well I'm not writing all that over again. Anyway, just wanted to say superb blog! http://qznhfclk.com [url=http://lcrjft.com]lcrjft[/url] [link=http://uwohrzgeyru.com]uwohrzgeyru[/link]

Ite28099s actually a cool and heulpfl piece of inf | 22-11-2015 20:41

Ite28099s actually a cool and heulpfl piece of info. I am satisfied that you simply shared this heulpfl information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

Ie28099m not that much of a online reedar to be ho | 20-11-2015 12:55

Ie28099m not that much of a online reedar to be honest but your sites really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back down the road. All the best http://aiuoskhk.com [url=http://ivqtnnujnf.com]ivqtnnujnf[/url] [link=http://hehaulksn.com]hehaulksn[/link]

Hello! I know this is kind of off topic but I was | 14-11-2015 05:43

Hello! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could lctoae a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having trouble finding one? Thanks a lot!

Ma(ria) | 31-01-2011 16:57

Weer een gewelig verhaal. Heel duidelijk zo. Zo krijg je een goede indruk van al dat werk wat jullie daar doen.
Ga zo door.
XXX Ma(ria)

Reactieformulier

Reload